Svenska kyrkans logotyp

Kyrknätets supportsidor

Supportsidorna
Nyhetsbrev
Kyrknätet
Beställ från Kyrknätet
VPN
Länkar
Svenska kyrkans intranät
Outlook Web Access
Fjärrhjälp Kanslistöd

Kyrknätets e-postsystem

På denna sida finns samlad information och supportdokument som rör e-postsystemet.

Hur kommer man åt e-posten?

Det finns lite olika sätta att komma åt sitt e-postkonto på Kyrknätet:

1. Via Outlook Web Acces
  2. Via Exchange (Microsoft Outlook)
  3. Via POP3 och IMAP (Outlook Express)
  4. Via mobiltelefonen

1. Outlook Web Access
Med OWA kan man läsa e-posten via webben och behöver inte lägga upp någon profil i Outlook eller installera någonting lokalt på datorn. OWA går att nå från vilken dator men internetuppkoppling som helst.

Adressen till OWA är http://epost.svenskakyrkan.se

2. Exchange (Microsoft Outlook)
Du som har ett e-postkonto i Kyrknätets gemensamma e-postsystem har rätt att installera Microsoft Outlook 2003 på din dator. Det går även att använda äldre versioner av Microsoft Outlook.
Om du vill använda Micosoft Outlook för att läsa e-posten är du tvungen att lägga upp en profil för att det ska fungera. Du ska ange följande uppgifter när profilen läggs upp:

Servertyp: Microsoft Exchange-server
Microsoft Exchange-server: knetex01.knet.ad.svenskakyrkan.se
Användarnamn: ditt användarnamn
Domän: KNET

Du hittar mer detaljerad information under "Lathundar och instruktioner"

3. POP3 eller IMAP (Outlook Express)

Servernamnen för inkommande e-postserver (POP3 eller IMAP) och utgående e-postserver (SMTP) ska vara följande:

POP3 eller IMAP-server: mail.svenskakyrkan.se
SMTP-server: mail.svenskakyrkan.se

OBS! En del internetleverantörer kräver att du använder deras SMTP-server för att skicka e-post. Om du inte kan skicka e-post med mail.svenskakyrkan.se som utgående server bör du kontakta din Internetleverantör.

Du hittar mer detaljerad information under "Lathundar och instruktioner"

4. Mobiltelefon
Klicka här
för mer information om hur man ställer in sin mobiltelefon för att ta emot och skicka e-post..

Lathundar och instruktioner

Generella

Outlook Web Access

Outlook 2007

Outlook 2003

Outlook 2002 - XP

Outlook 2000

Outlook Express

Kyrknätets e-postpolicy
Här kan du hitta Kyrknätets policy för användning av e-postsystemet

Policy för användning av svenska kyrkans e-postsystem

Kyrknätets Lösenordspolicy (kan endast nås om du är uppkopplad mot Kyrknätet)

För frågor eller synpunkter, kontakta Kanslistöd på
kanslistod@svenskakyrkan.se